071 - 5326618 info@luxuro.nl

Renovatie Natuursteen Vloer

Leiden - Den Haag - Rotterdam - Wassenaar - Utrecht - Amsterdam - Haarlem - Delft

Vakmanschap

met ruim 25 jaar ervaring
}

SNELLE SERVICE

en snel een reactie

Duurzaam & MVO

Milieuvriendelijk

071 - 5326618

Bel voor een afspraak

Lang genieten van uw natuursteen vloer

Natuursteen vloeren zijn hartstikke sterk en kunnen heel wat hebben. Echter zijn ze niet compleet kras- en stootbestendig. Na verloop van tijd kunnen er scheuren in het natuursteen ontstaan en er kunnen loopsporen of doffe vlekken achterblijven. Ziet uw vloer er niet meer uit zoals hij eruit hoort te zien? Luxuro komt graag bij u langs voor de renovatie van uw natuursteen vloer. Wij zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. We dichten de scheurtjes, zodat er geen beestjes, stof of eetkruimels meer in kunnen komen. Vlekken worden verwijderd en afgebroken natuursteen wordt hersteld. Natuursteen moet met zorg behandeld worden. Het renoveren van uw natuursteen vloer kan daarom meerdere dagen in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van het oppervlak.

Luxuro beschikt over verschillende technieken om natuursteen te herstellen en is daarom goed in staat om uw natuursteen vloer dusdanig te renoveren, dan wel te vervangen, zonder dat de kwaliteit van de vloer verloren gaat. Tevens kunnen wij het natuursteen polijsten, zodat uw gerenoveerde vloer een mooi geheel is en zijn stijlvolle uitstraling zal behouden.

Renovatie natuursteen vloer

Renovatie van een natuursteen vloer

Voor een mooi resultaat hanteren wij diverse technieken voor het renoveren van natuursteen, afhankelijk van de staat van uw natuursteen vloer:

Krassen verwijderen

Een kras in natuursteen kan al snel gebeuren tijdens het verzetten van spullen of door een steentje onder een schoen. Een kras in uw natuursteen kan erg storend zijn. Vaak ziet de kras er licht uit en de kras is soms ook voelbaar. Luxuro verwijdert dit soort krassen van uw vloer, wand, trap, of aanrechtblad. Zijn er veel krassen verspreid over een groter oppervlak? Dan is licht opschuren of vlakschuren van natuursteen wellicht een beter idee.

Doffe plekken verwijderen

Doffe plekken op een natuursteen vloer kan meerdere oorzaken hebben:

  • Zuren
    Kalkhoudende steensoorten zoals travertin, hardsteen, terazzo of crema marfil kunnen niet tegen zuren, zoals fruitzuur, azijn, en zure regen. De lichtere doffe plekken die deze zuren achterlaten heten etsingen. Etsingen verwijderen wij vaak plaatselijk.
  • Looppaden
    Doffe plekken op uw natuursteen vloer worden ook wel looppaden genoemd. Looppaden zijn de delen die het meest gebruikt worden. In deze delen ontstaan er microscopisch kleine krasjes en putjes met als gevolg een doffe uitstraling. Deze doffe delen kan Luxuro voor u opknappen en weer net zo mooi als de rest laten glanzen.
  • Oude waslagen
    Oude waslagen worden veel toegepast om een natuursteen vloer er snel weer mooi uit te laten zien. Na verloop van tijd zal de waslaag onder invloed van temperatuur en uv-licht gaan verharden en vergelen. De glans van uw vloer neemt dan af en de waslaag kan zelfs gaan schilferen. Luxuro heeft voor dit probleem de perfecte oplossing. Onze klanten zijn vaak erg verbaast over het eindresultaat en vragen zich af waarom ze ooit het prachtige natuursteen hebben “verstopt” onder een waslaag.

Licht opschuren

Natuursteen licht opschuren is een hele mooie optie om een wat meer gebruikte steen weer haar originele allure terug te geven. Het verwijderen van oppervlakkige krassen, etsingen en waslagen van uw natuursteen vloer zorgt voor een egaal beeld. Het natuursteen krijgt door licht opschuren een frisse en verzorgde uitstraling. Luxuro gebruikt een unieke methode om natuursteen snel en effectief licht op te kunnen schuren. Hierdoor wordt de overlast geminimaliseerd met een maximaal resultaat. Na het licht opschuren kiest u de gewenste glansgradatie, deze kan liggen tussen mat en hoogglans.

Vlakschuren

Vlakschuren van natuursteen is de meest intensieve, premium behandeling. Hierbij verwijderen we alle storingen zoals hoogteverschillen, diepe krassen en zware vervuiling. De gemiddelde afname van de natuursteen is twee millimeter. Dus dat betekent een totaal nieuwe toplaag. Na het vlakschuren werkt Luxuro de steen af door deze te zoeten en desgewenst te polijsten. Gaat u voor ultiem resultaat? Dan is vlakschuren van een natuursteen vloer de ultieme oplossing.

Voegen vervangen

Voegen maken of kraken het natuursteen. Of de voegen nu van cementgebonden voegsel gemaakt zijn of van kit, ze moeten er mooi uitzien én technisch verantwoord zijn. Luxuro heeft veel kennis als het gaat om het gebruik van de juiste voegmiddelen. De oude voegen verwijderen wij om vervolgens een nieuwe speciaal voeg in te vullen. Breed of smal, binnen of buiten, wij zorgen voor de juiste voegen voor uw natuursteen vloer.

Inboeten

Net als een tandarts halen wij nooit materiaal weg dat nog goed is. Wat wij dan doen met een stuk steen dat voor een deel nog in goede staat is en een deel kapot? Inboeten. Inboeten is het plakken van een nieuw stuk natuursteen aan het originele stuk. Dit doen wij veel voor monumentale panden. Wij kunnen inboetstukken maken op lambrisering, vloeren, beelden, gevels of traptreden.

Scheuren

Scheuren in natuursteen vloeren verdienen aandacht. Scheuren zijn het gevolg van bijvoorbeeld stenen die los of hol liggen of van een spanningsveld in de vloer. Na bezichtiging kunnen wij vaak het probleem herleiden en hiervoor direct een oplossing aanbieden. Het herstellen van de scheur zelf doen wij met een, speciaal op kleur gemaakte, 2-componenten pasta. Na het vullen en uitharden werkt Luxuro de scheur af, zodat deze niet meer opvalt.

Borstelen

Natuursteen tegels met veel reliëf, denk aan een gebrand geborstelde afwerking of kwarsiet, schuurt Luxuro op met speciale diamant houdende borstels. Deze techniek geeft een prachtig resultaat en tast het reliëf van de steen niet aan. Ook bij het borstelen van natuursteen kiest u de gewenste afwerking: van gezoet tot gepolijst.

Gaten herstellen

Gaten in de natuursteen vloer vullen wij door middel van speciale 2-componentenpasta’s, die wij op kleur van het natuursteen mengen. Als het gat erg groot is, dan kiezen wij er wellicht voor om het gat in te vullen met een “kern” van natuursteen.

Tegels vervangen

Onherstelbare tegels vervangt Luxuro door nieuwe tegels. Wij adviseren u over de steensoort en kunnen eventueel het natuursteen voor u op maat bestellen bij gerenommeerde natuursteenhouwerijen waar wij mee samenwerken.

Tegels aanhelen

Het kan voorkomen dat er een muur verwijderd is, of een aanbouw geplaatst is. Is het uw wens om de bestaande natuursteen vloer door te laten lopen? Luxuro heeft samenwerkingen met meerdere steenhouwerijen en wij kunnen dus ook een bijpassende partij natuursteen voor u vinden. Daarna renoveren wij uiteraard de vloer in zijn geheel of geven uw natuursteen vloer een onderhoudsbeurt.

Kitten

Het is erg belangrijk om het intrekken van vocht in natuursteen vloeren te voorkomen. Het ziet er niet alleen mooier uit, het voorkomt tevens vochtverkleuringen en zorgt ook voor verbeterde hygiëne en weerbaarheid van de omliggende elementen zoals hout, behang, gips et cetera. Het kitten van natuursteen is een taak voor de specialist. Natuursteen soorten zoals marmer, travertin, graniet en basalt zijn verkleuringsgevoelig. Bij het gebruik van verkeerde kit zal dit resulteren in schade aan het natuursteen. Daarom werkt Luxuro alleen met speciale natuursteen-kit die in alle kleuren verkrijgbaar is.

Injecteren

Liggen er tegels los? Of klinken sommige tegels hol? Dan is injecteren de juiste methode om deze problemen op te lossen. Bij injecteren van de natuursteen tegels komt er geen breekhamer aan te pas. Luxuro boort een klein gaatje en injecteert daarin 2-componenten epoxyhars. De hars loopt onder de tegel door en trekt deze binnen vier uur vast. Na het injecteren herstellen we het boorgaatje en is het probleem opgelost.

Uw vakspecialist

Mocht u nog vragen hebben over het renoveren van natuursteen vloeren, dan beantwoorden wij deze graag. Luxuro heeft jarenlange ervaring in het leggen van natuursteen vloeren. Wij hebben een passie voor natuursteen en kennen alle kneepjes van het vak.

Luxuro is van mening dat een natuursteen vloer het visitekaartje moet zijn van uw huis of bedrijf. Straalt de vloer, dan straalt uw woning of pand. Is uw vloer beschadigd? Dan komen wij graag langs om uw natuursteen vloer te renoveren of te repareren.

R

Renovatie

R

Reparatie

Wilt u uw natuursteen vloeren renoveren?

Luxuro renoveert en onderhoudt natuursteen vloeren. Neem contact met ons op. Wij zijn werkzaam in de regio Leiden.