071 - 5326618 info@luxuro.nl

Onderhoud Natuursteen Vloeren

Leiden - Den Haag - Rotterdam - Wassenaar - Utrecht - Amsterdam - Haarlem - Delft

Vakmanschap

met ruim 25 jaar ervaring
}

SNELLE SERVICE

en snel een reactie

Duurzaam & MVO

Milieuvriendelijk

071 - 5326618

Bel voor een afspraak

Luxuro beschermt uw natuursteen vloer

Natuursteen vloeren behoeven goed onderhoud. Luxuro behandelt uw vloeren met liefde en zorg. Om uw vloer schoon te maken en te onderhouden, maken wij gebruik van milieuvriendelijke onderhoudsmiddelen. Milieuvriendelijk, omdat dit beter is voor uw vloer, voor u en voor onze experts. Bij het onderhoud komen er geen schadelijke, chemische stoffen vrij en hoeven wij bijvoorbeeld geen stof- of gaskapjes te dragen.

Naast dat uw vloer er standaard stralend en glimmend uit moet zien voor uw klanten of gasten, is er nog een belangrijke reden om uw natuursteen vloer goed te onderhouden: onnodige kosten en schade. Wat gebeurt er als uw vloer niet regelmatig onderhouden wordt? Hij beschadigt snel en raakt vuil. Zo kunnen er bijvoorbeeld krassen op komen en stukjes steen afbreken of er ontstaan vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Het repareren of renoveren van een natuursteen vloer is een stuk duurder dan regelmatig onderhoud. Daarbij komt natuurlijk dat schade aan uw vloer gewoonweg zonde en afstotelijk is. Luxuro komt graag periodiek bij u langs voor onderhoud van de natuursteen vloeren in uw woning of bedrijfspand.

Onderhoud natuurstenen vloeren Luxuro

Het onderhouden van een natuursteen vloer

Onderhoud van uw natuursteen vloer voert Luxuro op diverse wijzen uit. Onderstaand kunt u meer lezen over de technieken.

Dieptereiniging

Zwaar vervuilde natuursteen vloeren zijn een bron van bacteriën en het ziet er niet fijn uit. Het verwijderen van diep ingetrokken vervuiling doen wij met speciale reinigingsproducten. Deze reinigingsproducten breken het vuil af en zorgen ervoor dat de vervuiling oplosbaar wordt in water. Welke vervuilingen wij allemaal reinigen? Alle atmosferische vervuiling, roet, dagelijkse vervuiling, waslagen, professionele vervuiling (bijvoorbeeld spoelkeukens), schopstrepen, cementsluier en verschillende verkleuringen.

Vlekken verwijderen

Hardnekkige verkleuringen en vervuiling behandelt Luxuro apart voor maximaal resultaat. Daarna is het vaak aan te bevelen om ook het natuursteen rondom de vlek te reinigen om het verschil te minimaliseren.

Polijsten/zoeten

Het polijsten of zoeten is de laatste stap van een onderhoudsbeurt of renovatie van natuursteen vloeren. Elk soort natuursteen behoeft haar eigen polijsttechniek. Luxuro beheerst deze allemaal en kan dus alle soorten natuursteen polijsten voor u. Het verschil tussen polijsten en zoeten is dat polijsten een hoogglans afwerking heeft en zoeten een zachte glans. Wat vindt u mooi? Bepaal zelf de glans in overleg met de specialist.

Impregneren

Het beschermen van natuursteen is misschien wel het belangrijkste om te doen. Natuursteen is vrij poreus en neemt gemakkelijk vuil en vocht aan. Impregneren voorkomt dit en zorgt ervoor dat uw marmer, travertin, graniet of basalt natuursteen er langer mooi uitziet. Het juist impregneren van natuursteen begint bij een goede voorbehandeling. Daarna is het belangrijk om met de juiste producten te werken. Na het drogen kan uw vloer er weer tegenaan!

Kristalliseren

Vertoont uw vloer lichte slijtsporen? Of wilt u een mooie hoogglans afwerking? Dan is kristalliseren van uw natuursteen vloer een goede optie voor u. Het kristalliseren van natuursteen zorgt voor een verharde toplaag, een hoge glans en een verdichte toplaag. Dit vermindert de kans op het indringen van vocht en vuil. Kristalliseren is alleen mogelijk op kalkhoudende natuursteen soorten zoals marmer, travertin en kalksteen.

Kleurverdiepen

Donkere natuursteen soorten komen het mooiste tot hun recht wanneer deze een kleurverdiepende behandeling krijgen. Het product waarmee Luxuro kleurverdiept is tevens een beschermende impregneer. Er zijn verschillende kleurverdiepers van toepassing, wanneer het natuursteen in een natte ruimte is verwerkt zoals een sauna of douche. Het accentueren van donker gekleurde natuursteen soorten is goed mogelijk bij Belgisch hardsteen, Chinees hardsteen, basalt en graniet.

Bouwoplevering

Wanneer natuursteen tijdens de bouw geplaatst is, zal deze licht vervuild zijn met bouwstof, cementsluier, voegresten en lijmresten van afplakmiddelen. Luxuro is zeer behendig in het verwijderen van bouwvervuiling. Zo kunnen wij ook meteen het natuursteen impregneren en eventueel direct opleverpunten herstellen.

In de was zetten

Het klinkt ouderwets, uw natuursteen vloer in de was zetten. Voor sommige steensoorten is het nog steeds de ideale methode om ze volledig tot hun recht te laten komen en gebruiksvriendelijker te maken. Steensoorten zoals mustang, Noorse lei en andere leisteen worden gebruiksvriendelijker dankzij onze metaal gebonden waslaag stukken.

Coating aanbrengen

Het aanbrengen van een coating is op een beperkt aantal steensoorten toepasbaar. De meest gebruikelijke steen hiervoor is kwartsiet. Kwartsiet kent een bepaalde vorm van “verzanding”. Het aanbrengen van een coating gaat dit tegen. Coatings bestaan er in verschillende gradaties van glans en eventueel met een kleurverdiepend effect.

Nano-coating

Een zwakke en krasgevoelige vloer die snel glad is? Nano coating is de oplossing. Onze speciale nano coating geeft de natuursteen niet alleen een mooie glans, maar ook een hardere toplaag. Daarnaast heeft de coating de eigenschap dat deze antislip is. Kortom: een duurzame, veilige en mooie vloer.

Luxuro komt graag periodiek bij u langs voor onderhoud van de natuursteen vloeren in uw woning of bedrijfspand.

Tips om uw natuursteen vloer zelf te onderhouden:

E
Om uw vloer optimaal te laten stralen, dient u deze wekelijks te stofzuigen en te dweilen. Koop afhankelijk van de natuursteensoort een geschikt schoonmaakmiddel om te gebruiken.
E
Vermijd teveel water. Water kan gemakkelijk binnendringen via voegen, plinten en muren en kan uw vloer van binnenuit beschadigen. Gebruik daarom zo weinig mogelijk water wanneer u de natuursteen vloer schoonmaakt.
E
Heeft u een matte natuursteen vloer? Gebruik dan geen producten met zeep, olie of was erin verwerkt. Dit laat uw vloer namelijk glanzen.
E
Vermijd zand op uw vloeren. Na enige tijd kan zand krassen veroorzaken en zal de glans van uw vloer verminderen. Het is daarom verstandig om een goede deurmat neer te leggen, die het zand van buiten opvangt.
E
Maak uw vloeren niet schoon met groene zeep en bijenwas. Dat groene zeep en bijenwas geschikte producten zijn om uw vloer schoon te houden klopt niet! Deze producten laten een vettige laag achter op de vloer. Het gevolg? Gevaarlijk gladde vloeren, strepen en vlekken.

Periodiek of eenmalig onderhoud van uw natuursteen vloeren?

Luxuro laat ze graag weer glimmen. Neem contact met ons op! Wij zijn werkzaam in de regio Leiden.